Afdrukken

Scouting in ’s-Gravenpolder is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd.

Niet voor niets heeft "de Voortrappers” ongeveer 70 jeugd- en kaderleden die binnen een of meerdere speltakken actief zijn.

Lijkt het jou ook leuk om lid te worden van "de Voortrappers”? Of lijkt het je leuk om leiding te geven aan een enthousiaste groep kinderen?

Vul dan je gegevens in op het inschrijfformulier.

Scoutinggroep “de Voortrappers” is een actieve en gezellige vereniging in ’s-Gravenpolder, ze hebben ongeveer 70 leden en zijn springlevend.

Wil je lid worden van “de Voortrappers”.

Als je lid wilt worden van “de Voortrappers” dan is er de mogelijkheid om eerst 3 keer te komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en maakt voor het eerst kennis met Scouting en de groep. Vind je het na 3 weken nog steeds leuk, dan word je automatisch lid en kun je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je een compleet uniform dragen. Op dat moment hoor je er echt bij.

De contributie gaat in op het moment dat je besluit om lid te worden. In het kwartaal dat je lid wordt hoef je maar de helft van de normale kwartaalcontributie te betalen. Vanaf het volgende kwartaal, dus per 1 januari, 1 april, 1 juli of 1 oktober, betaal je dan de normale kwartaalcontributie. De bedragen kun je hier lezen.

Als je lid bent dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kan komen dat moet je altijd even bellen naar de leiding.

Als je lid bent, wordt verwacht dat je zo snel mogelijk een uniformblouse draagt. Een das en insignes draag je pas vanaf het moment dat je geïnstalleerd bent.

Speltakken.

"De Voortrappers” kent verschillende speltakken waarin de kinderen en jeugd actief zijn. Iedere speltak kent een eigen leeftijdsopbouw. Meer weten over de speltakken, kijk dan bij de speltakken. Wil je weten in welke speltak jij komt als je lid wordt van “de Voortrappers”?  Kijk dan hieronder.

Speltakken bij "De Voortrappers":

Scouting in Nederland. 

Op het moment dat je lid bent van "de Voortrappers” ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere Scout in Nederland hetzelfde.

Als lid van Scouting: