In september 2009 is de Scoutfit geïntroduceerd. De Scoutfit verving het wat gedateerde uniform. Uiteraard blijft de blouse bestaan, maar bij de Scoutfit is deze uitgevoerd in nieuwe kleurtinten. Daarnaast zijn de pasvormen verbeterd en is de Scoutfit gemaakt van stevig outdoor materiaal, zodat het tegen een stootje kan. De Scoutfit laat zien dat je bij Scouting hoort. De kleur geeft aan bij welke speltak je zit en neemt de onduidelijkheid tussen de leden onderling weg.

Bij iedere activiteit, zoals de wekelijkse opkomst, het kamp en jaarlijkse groepsactiviteiten moet je als lid van de “Voortrappersgroep” je Scoutfit aan. Als je geïnstalleerd bent moet je je complete Scoutfit dragen.

"De Voortrappers” heeft ook een eigen groeps T-shirt. Dit wordt in de zomermaanden (in overleg met de leiding van de speltak) gedragen als vervanging van de Scoutfit. Dit groeps T-shirt is verkrijgbaar bij "de Voortrappers” zelf. Alle onderdelen van de Scoutfit zijn verkrijgbaar bij de Scoutshop, deze worden centraal ingekocht door de leiding.