Scouting is een organisatie die draait op vrijwilligers. Iedere week hebben grote groepen kids en jongeren plezier in het scoutingspel.

Regelmatig zijn we bij "de Voortrappers” op zoek naar nieuwe leden die ons leidingteam willen versterken. Dit kan binnen de verschillende speltakken, afhankelijk van waar open plaatsen zijn binnen het team.

Heb je interesse om wekelijks en gedurende de verschillende kampen een speltak te vermaken? Leuke programma’s te verzinnen? Lekker bezig zijn? Ben je enthousiast en ben je in staat tijd te investeren in een leuke hobby? Neem dan contact op met de groepsbegeleider van onze Scoutinggroep.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, daadkrachtige en creatieve vrijwilliger van minimaal 18 jaar die op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Die het belangrijk vindt om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kinderen en kan samenwerken in een team. Die 3 à 4 uur per week (inclusief voorbereiding en evaluatie op de zaterdagmiddag) beschikbaar is. En die het leuk vindt om 1 tot 2 weekendkampen en het jaarlijkse zomerkamp te organiseren. Wij zoeken jou!

Wij verwachten van de vrijwilliger

  • Dat hij/zij wekelijks de programma's voor de groep kinderen maakt, voorbereidt, uitvoert en evalueert met de overige teamleden. 
  • Dat hij/zij de weekendkampen en het jaarlijkse zomerkamp maakt, voorbereidt en organiseert met de overige teamleden.
  • Dat hij/zij deelneemt aan overleg met andere vrijwilligers binnen de groep.
  • Geen scouting ervaring, jouw enthousiasme vinden we veel belangrijker.
  • De bereidheid tot verdere ontwikkeling in de functie en volledige inzet.  

Wij bieden de vrijwilliger

  • Een uitdagende functie waarin je een plezierige en leerzame vrijetijdsbesteding helpt bieden aan kinderen en jongeren.
  • Samenwerking met andere betrokken en enthousiaste vrijwilligers.
  • Het opdoen van veel nieuwe contacten.
  • De mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen, door het volgen van trainingen en cursussen.
  • Een gedegen begeleiding door onze praktijkbegeleider.

Scoutinggroep "De Voortrappers"

Scouting Nederland is de grootste jeugd en jongerenorganisatie van Nederland. Scoutinggroep "de Voortrappers" ('s-Gravenpolder) is aangesloten bij Scouting Nederland, heeft 75 leden en is van plan door te groeien. Onze Scoutinggroep is een 30 jaar jonge groep, die midden in de samenleving staat met een eigen gebouw en een ruim terrein. Wij bieden elke week activiteiten aan kinderen/jongeren in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar. Waarin de groei naar zelfstandigheid een belangrijke rol speelt.

Scouting biedt haar jeugdleden ongeacht culturele achtergrond, afkomst, geloof of beperking een veilige leerzame speelomgeving aan. Plezier maken, samenwerken, actief bezig zijn met sport en spel, respect voor elkaar en de leefomgeving en zelfstandigheid zijn hierbij centrale thema's. Scouting probeert alle aspecten uit de samenleving aanbod te laten komen en biedt haar jeugdleden elke week wat anders. Iedereen die zich met scouting bezig wil houden is van harte welkom en voelt zich bij "de Voortrappers" 100% Scout.

Lijkt het je leuk om op zaterdagmiddag tussen half 2 en half 5 actief bezig te zijn, neem dan contact met ons op.