Wat zijn Welpen?

Dit is een speltak voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar. Het is voor jongens en meisjes en de opkomsten zijn dan ook gemengd. De kinderen werken samen in het spelprogramma: “Het jungleboek ”. In de rimboe beleef je samen allerlei spannende avonturen!

Op dit moment zijn er in onze groep ongeveer 21 Welpen. 

Wat doe je nou eigenlijk bij Scouting?

Nou, eigenlijk van alles. Kijk maar eens op deze website. Er staan spelletjes die iedereen bij Scouting wel eens doet. Maar wat je ook doet, je houdt je altijd aan de Scoutingafspraken. Dat beloof je als je een Welp wordt. Je belooft iedereen te helpen waar je maar kan. En eerlijk en vriendelijk te zijn. En vol te houden. En ook nog goed voor de natuur te zorgen. Poeh! Dat is een heleboel. Maar bij Scouting leer je het vanzelf. En het is nog leuk ook. Reken daar maar op!

welpen

Wat doe je zoal bij de Welpen?

In onze opkomsten gebeurt er van alles: knutselen, spelletjes spelen, spannende speurtochten en ook koken en knopen.
Tijdens de opkomsten wordt soms ook gewerkt aan een insigne. Een insigne kan gaan over koken, de jaargetijden, theater, in en om het huis, en zo nog veel meer. Je voert dan een aantal opdrachten uit en wanneer je alles hebt gedaan, krijg je het insigne!
Soms is er een kamp in een tent of een clubhuis en er zijn dan altijd een hoop leuke verrassingen. Kijk maar eens bij de foto’s op deze site, dan zie je het vanzelf!

Interesse?

De opkomsten van de Welpen zijn op zaterdagmiddag van 13.30u tot 15.30u. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Wilt u een keer komen kijken, neem dan eerst contact met ons op.