Zaterdag 28 maart was de Nationale Scoutingdag, dit was ook de gelegenheid om voor Scoutinggroep “de Voortrappers” een open-dag te houden.

Zo konden de kinderen en hun ouders uit ’s Gravenpolder en de omliggende dorpen kennis maken met scouting en met Scoutinggroep “de Voortrappers”.

Op het scoutingterrein “de Voortrappershoek” kon men zich vermaken met verschillende scoutingactiviteiten.

De dag begon met en beetje triest weer, maar toen de regen enigszins was gestopt begon de leiding ’s morgens met het opbouwen van de verschillende scoutingactiviteiten.

De opening van deze open-dag was 13.30. Na een welkoms woord en de uitleg van het spel, kon men zich langs verschillende scoutingposten begeven.

Zo kan men zich vermaken met heuse touwbrug over het water, waar men allemaal zonder te vallen de overkant halen. Wilde je het terrein en gebouw eens van een grotere hoogte bekijken, dan kon dit via een gepionierde toren. Met de kabelbaan ging weer naar beneden. Altijd als een golf willen spelen, dan kon dit nu met een andere versie namelijk het boerengolf. Met een klomp aan een stok werd een balletje beheerst door de poortjes geslagen. Dat scoutingletters lang blijven staan is een feit, want ze zijn soms moeilijk te raken. De samenwerking werd ook deze dag getest, want het is toch behoorlijk moeilijk lopen met zijn tweeën als je een helm met een goot op je hoofd hebt. Zaklopen voor meerdere personen, werd gedaan door met een aantal personen in een iets te grote zak te gaan staan en daar mee proberen te gaan lopen.

Van al deze activiteiten heb je ook wel zin in iets gekregen, daar werd ook aan gedacht. Boven een houtje vuurtje kon men heerlijk zijn eigen stokbroodje bakken.

Binnenin het gebouw werden de laatste films gedraaid van onze scoutinggroep, en kreeg men informatie over scouting en Scoutinggroep “de Voortrappers”.

Al met al kunnen we terug kijken op een leuke en mooie dag. Hopelijk zien we de nieuwe gezichten die we afgelopen zaterdag zagen, ook de komende zaterdagen terug.

Voor foto's van de dag, bekijk ze op de fotopagina.