Op zaterdag 31 maart hield scoutinggroep “de Voortrappers” haar open-dag. Hierbij konden ouders en kinderen uit ’s Gravenpolder en omgeving kennis maken met scouting en Scoutinggroep "de Voortrappers"
Ze konden hierbij een kijkje nemen in de keuken van deze scoutinggroep en wat scouting allemaal doet.

De voorbereidingen op deze open-dag begonnen al ’s morgens door de verschillende leidinggevenden met het opzetten van verschillende activiteiten. Na de opening van deze open-dag door de verschillende speltakken en de voorzitter kon de open-dag om 13.30 van start gaan.
De kinderen konden deelnemen aan verschillende activiteiten zoals: de Hindernisbaan waarbij je verschillende zakken moest ontwijken en als afsluiting onder een zeil door moest, de Kabelbaan waarbij je dit maal op eigen kracht de overkant moest zien te halen. Het klompenbord, waarbij het niet mee viel om de balletjes in de klompen te krijgen. Om toch een beetje bij de klompen te blijven hadden de scouts een golfbaan uitgezet, waarbij je het balletje via een klomp door de poortjes moest zien te krijgen. Daarnaast waren er nog de skippyrace en de olifantenrace. Tevens kon je je laten schminken tot een dier uit het jungleboek. Het geheel werd afgesloten met het zo bekende stokbrood bakken. In het gebouw was een infostand waarbij de bezoekers alle uitleg kregen over scouting en scoutinggroep “de Voortrappers”.

We kunnen terug kijken op een geslaagde dag met het bezoek van vele kinderen en ouders aan onze scoutinggroep. Waarbij we hebben laten zien dat scouting veel meer is dan pionieren en vuurtje stoken.
Via verschillende foto’s willen we jullie nog een indruk geven van deze open-dag.