Zaterdag 16 juli vertrokken de Scouts met goed weer richting Ommen voor hun zomerkamp op St. Gilwell Ada's Hoeve. Daar aangekomen duwden we de kar richting ons kampterrein met de geheel toepasselijk naam "Meppel". We waren niet verkeerd want we stonden toch echt in Ommen. Na het uitladen van de kar gingen we direct aan de slag met het opzetten van de tenten. De scouts willen tijdens hun maaltijden op het zomerkamp ook graag aan een tafel zitten. Dus werd er begonnen met het pionieren van een tafel. Dit pionieren moesten we halverwege staken, omdat het toch aardig begon te regenen. Dus werd de grote tent opgezocht voor de verdere activiteiten.
Zondag 17 juli. Dit werd een dag vol creativiteit op pioniergebied. Als eerste werd begonnen met het afmaken van de tafel, want de scouts willen tijdens hun maaltijden aan deze tafel ook graag droog zitten. De scouts bedachten dat ze ook graag wat voor hun zelf wilden pionieren. Het leek hun leuk om een schommelstoel te maken, na het leggen heel wat sjoringen kon hiervan gebruik worden gemaakt. Niet alleen op deze dag maar ook gedurende de gehele week. Een welkomstpoort leek de scouts ook een leuk idee, hier werd aan begonnen terwijl de leiding de vlaggenmast in elkaar pionierde.
Maandag 18 juli. Hoewel het op deze dag regende, wilden de scouts hier niet alleen nat van worden. Dus werd voor deze gelegenheid het zwembad in Ommen bezocht. Na gebruik maken van banden en een glijbaan werd dit een leuke dag.
Dinsdag 19 juli. Hike Time. Dus tijd voor de eerste hike dag. Deze hike leidde ons door de bos en heiderijke omgeving van Ommen. Tijdens deze hike werd zelfs geleerd hoe je een echte uitzichttoren kan en moet beklimmen. Deze hike leverde ondanks wat rode hoofden en vermoeiende scouts toch een leuke route op. Waarbij de scouts ook langs de Sahara kauwen, en deze ligt toch ook in de buurt van Ommen.
Woensdag 20 juli. Hike Time. Dus tijd voor de tweede hike dag. Deze hike ging verder op de plaats waar we de eerste hike dag waren gestopt. Tijdens deze route was het soms wel even zoeken, omdat er ineens struiken stonden op de paden stonden die de scouts in moesten. Hoe dit nu weer kan ??. Soms is er ook een probleem als je route ineens wordt doorkruist door een campingveld. Maar een scout zo een scout niet zijn om de juiste weg weer te vinden. Met behulp van de kaart werd de juiste weg naar de uitzichttoren gevonden. Door de bossen werd verder de route vervolgd richting het kampterrein.
Donderdag 21 juli. De Outdoordag. De scouts konden zich 's morgens echt ten goede aan verschillende outdooractiviteiten. Ten eerste werd via verschillende onderdelen en klimtoestellen een rode en blauwe route afgelegd zonder dat daarbij je voeten de grond mochten raken. Toen volgde de klimmuur, waarbij iedereen zich naar boven waagde. In de toppen van de bomen hadden de scouts als een klimbaan ontdekt, van deze werd dan ook gebruik gemaakt. Dit na de uitleg van hoe je je moet zekeren. Om weer naar beneden te komen werd deze klimbaan beƫindigd door een tokelbaan. De scouts konden er geen genoeg van krijgen en ging meerdere malen over de klimbaan. De morgen werd besloten met een weegschaal, want hoe verdeel eerlijk scouts en zandzakken. Na de lunch ging verder met het volgende onderdeel van deze dag namelijk het kano varen op de "Regge". Na een gedegen uitleg kon men per kano en leuke en mooie tocht maken over de "Regge". Soms kan het wel eens niet handig zijn om te gaan staan in een kano. Deze dag werd besloten met boogschieten op het kampterrein.
Waarbij de boog altijd strak gespannen moet staan, om een pijl richting het bord te krijgen. Dit lukte de scouts vrij aardig, een enkele maal werd de roos gevonden.
Vrijdag 22 juli. Deze dag werd gekozen voor ander water, namelijk het water van het zwembad in Zwolle. Hier kon men zich uitleven op en in verschillende baden,banden en glijbanen.
Zaterdag 23 juli. Alweer het einde van het zomerkamp. Na alles weer te hebben ingepakt en het terrein schoon gemaakt te hebben. Konden we met een goed gevoel weer richting 's Gravenpolder gaan.
We kunnen terug kijken op een mooi, leuk, uitdagend en plezerige zomerkamp. door middel van verschillende foto's (Scouts-foto's-zomerkamp) krijgt U en krijgen jullie een indruk van ons zomerkamp.

Groeten,
Scouts en Scoutsleiding.